ȘTIINȚĂ CU
SARE ȘI PIPER

În fiecare zi, chiar în propria noastră bucătărie, suntem martori ai unor fenomene care ne ridică mai multe semne de întrebare.

Despre proiect

Pentru a afla răspunsurile la toate aceste întrebări şi multe altele am pregătit o reţetă atipică, în care voi condimenta experienţele noastre din bucătărie cu un stop de cunoaştere.

Ştiinţă cu sare şi piper este un nou mod de a găsi explicaţiile din spatele fenomenelor culinare cu ajutorul unor experimente interactive şi uşor de înţeles pentru care nu avem nevoie decât de o mică doză de curiozitate şi multă bună dispoziţie.

Am creat acest proiect tocmai pentru a explica ceea ce la prima vedere pare uneori mult prea complicat şi din dorinţa de a aduce mai aproape de voi toate curiozităţile pe care le-am avut, la rândul meu, despre gastronomia moleculară.

Mi-am pus halatul, am deschis laboratorul şi am pregătit reţeta de ştiintă cu sare şi piper în care, împreună, vom explica şi demonstra tot ceea ce până acum ne făcea să ne întrebăm „de ce?”.

Partea cea mai bună? Cu siguranţă puteţi încerca şi acasă tot ceea ce vom învăţa împreună! Pregătiţi?