De ce este nevoie de făină cernută?

Există rețete care enumeră ingredientele în greutate și nu în volum. Unii bucătari preferă să cântărească toate ingredientele pentru a avea rezultate armonioase. Atunci când armonia rezultatelor este importantă, cântărirea ingredientelor este indispensabilă; dar atunci când intervine variația ingredientelor și puțină creativitate sau când se modifică raportul ingredientelor, hotărârea și cunoștințele sunt importante.

În trecut cernerea făinii era un procedeu prezent în rețetare. Făina putea conține pietre de moară dar și insecte fiind necesară operația de cernere. Un alt motiv pentru care cernerea este importantă este că realizează aerarea făinii sau amestecarea ingredientelor uscate.

Este interesant să aruncăm o privire la rețetele care menționează cu precizie greutatea ingredientelor și apoi indică adăugarea a trei ouă, fără a menționa greutatea acestor ouă. Ouăle variază în greutate, iar majoritatea rețetelor nu menționează dimensiunea lor (mici, medii, mari, extra-mari sau jumbo).