De unde ar trebui să înceapă educația alimentară?

De unde ar trebui să înceapă educația alimentară?

Educația alimentară a copiilor ar fi bine să înceapă devreme, în familie. Primele lecții despre mâncare se predau de fapt informal: copilul observă ce, când și cum mănâncă părinții lui. De aceea, formarea unor obiceiuri sănătoase începe cu mediul de acasă – având în...

INOVAȚIE SUSTENABILĂ ÎN PROCESAREA FRUCTELOR DE PĂDURE

INOVAȚIE SUSTENABILĂ ÎN PROCESAREA FRUCTELOR DE PĂDURE

  INOVAȚIE SUSTENABILĂ ÎN PROCESAREA FRUCTELOR DE PĂDURE Fructele de pădure au atras o atenție deosebită în ultimele decenii, atât din partea cercetătorilor din domeniul biotehnologiei și agronomiei, cât și a specialiștilor în nutriție și medicină preventivă, datorită...

Alimente bune care contribuie la fericirea ta! Omega 3

Alimente bune care contribuie la fericirea ta! Omega 3

Alimente bune care contribuie la fericirea ta! Astăzi doresc să punem reflectorul pe  alimentele bogate în acizi grași omega-3. Acizii grași omega-3 sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului, având un rol crucial în structura membranelor celulare și în...

Cum alimentele ne fac fericiti?

Cum alimentele ne fac fericiti?

Ne putem imagina destul de ușor cum intestinul și creierul comunică între ele (Figura 1), funcționând ca un fel de „rețea biologică de mesagerie instantanee”. De exemplu, atunci când ai o durere de cap și iei un medicament, acesta ajunge în stomac, se descompune în...

Știința Delicioasei Pâini

Știința Delicioasei Pâini

Știința Delicioasei Pâini Când privești o felie de pâine, poți observa o rețea complexă de orificii, mari și mici, înconjurate de o crustă (coajă solidă). Această structură nu este o întâmplare, ci rezultatul unor procese științifice fundamentale care transformă...

Zahăr pudră

Zahăr pudră

Se folosește la ornarea prăjiturilor, presărat deasupra, sau la prepararea cremelor pentru torturi și prăjituri, carora le dă o textură placută, fină. Exact este vorba de zahărul pudră! Ați încercat vreodată să îndulciți ceaiul rece cu zahăr pudră și ați obervat că...